Συγκέντρωση στην Περιφερειακη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Συνάδελφοι,Τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματα της Υ.Α Φίλη για το “νέο/ενιαίο” ολοήμερο δημοτικό σχολείο ήταν ολέθρια τόσο για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές μας, όσο και για τις ζωές των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτό (αναπληρωτές και μόνιμους). Διευθυντές εκπαίδευσης και περιφέρειας, παίρνοντας οδηγίες από το υπουργείο παιδείας, μείωσαν έως και εκμηδένισαν σε πολλές περιοχές-διευθύνσεις Π.Ε τα λειτουργικά κενά, οπότε και μειώθηκαν οι συνολικές προσλήψεις.

Δεν θα ανεχθούμε άλλες απολύσεις

Δεν θα ανεχθούμε τον εξευτελισμό των πτυχίων μας και των διδακτικών μας αντικείμενων

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο υπουργείο, ούτε στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να παίξουν και φέτος παιχνίδια σε βάρος μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι εντέχνως παρουσιάζουν μειωμένα και μηδενικά κενά, επιχειρώντας να μας πείσουν για μια κανονικότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα -όχι βέβαια των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μας-, αλλά της πολιτικής των μνημονίων και των περικοπών που υπηρετούν.

Απαιτούμε άμεσα την απόδοση όλων των λειτουργικών κενών χωρίς καμιά ανάθεση των μαθημάτων μας σε ΠΕ70 για να μην ζήσουμε ξανά τον περσινό εμπαιγμό του Σεπτεμβρίου, με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, όχι μόνο να εμφανίζει πετσοκομμένα τα κενά των ειδικοτήτων στην Π.Ε, έχοντας βέβαια προϋπολογίσει τις β αναθέσεις σ’ αυτά, αλλά προοικονομώντας στην ουσία και την “αδυναμία κάλυψης”, που προβλέπει η ΥΑ Φίλη.

Τα μειωμένα/μηδενικά κενά σηματοδοτούν την απαξίωση των μαθημάτων μας και την ανεργία πολλών από εμάς

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15, σταθμός μετρό Αμπελόκηποι) την Τετάρτη 21/6 στις 14:00

Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στην επαρχία μπορούν να οργανώσουν και στις κατά τόπους διευθύνσεις και περιφέρειες εκπαίδευσης κινητοποιήσεις.

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να βρείτε το κείμενο που θα μοιράζουμε και την Τετάρτη στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Αττικής

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Επίσης, αναταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΚ) και συμμετέχουμε  στη σύσκεψη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων
Τρίτη 20 του Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων (Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια)

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά  άμεσα και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ανδρέα Λόντου 6, 106 81 Αθήνα, τηλ. 210 3820537 & 6932414994, sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων

Τρίτη 20 του Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων (Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια)

Με το άρθρο 92 του ν. 4461/17 και τη σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ (38857/17) καταργείται το δικαίωμα των ανέργων που προσλαμβάνονται για εργασία 3 μη συνεχόμενων ημερών τη βδομάδα και μέχρι 12 ημέρες τον μήνα να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, αφαιρουμένου το συνολικού ποσού των ημερομισθίων που πραγματοποιούν.
Η αντεργατική αυτή ρύθμιση εντάσσεται στη συνεχή λεηλασία της ζωής μας από την κυβέρνηση Σύριζα–ανέλ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αποτελεί βλαπτική μεταβολή που εντείνει την οικονομική εξαθλίωση των ανέργων που βρίσκουν ελάχιστες ώρες ή ημέρες εργασίας. Υπηρετεί την αντεργατική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με όρους φιλανθρωπίας–επαιτείας αντιμετωπίζει τους ανέργους ως άτομα που συλλέγουν μόρια επιδότησης για προγράμματα «κοινωφελούς σκλαβιάς».
Η θέση του ΣΕΦΚ απέναντι σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις είναι εδώ και τώρα να ακυρωθεί αυτή η αντεργατική ρύθμιση για όλους τους κλάδους των εργαζομένων που πλήττονται λόγω των συνθηκών εργασίας (εργαζομένους στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναπληρωτές καθηγητές–δασκάλους–νηπιαγωγούς, εργαζομένους στον επισιτισμό και στο εμπόριο).

Διεκδικούμε:

  • Να μην αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους θιγόμενους κλάδους κατά τη διάρκεια της εκ περιτροπής εργασίας.
  • Να αφαιρείται από το επίδομα ανεργίας μόνο το ποσό της επιδότησης εργασίας και όχι το σύνολο των αποδοχών κατά τις ημέρες εκ περιτροπής εργασίας.
  • Να καταργηθεί το αίσχος της μη προσμέτρησης των ημερών εργασίας των 2 τελευταίων μηνών πριν την απόλυση.

Εν κατακλείδι, χωρίς αυταπάτες για επιμέρους ρυθμίσεις, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα συμβάσεις αορίστου χρόνου ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου επιχειρεί να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και σιωπής νεκροταφείου στους εργαζομένους. Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την ταξική συνείδηση εργαζομένων και ανέργων.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων την Τρίτη 20 του Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων (Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *