Κινητοποιήσεις για τα κενά 28 και 29/8

Συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες συνεδριάζουν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προκειμένου να καταγράψουν τα λειτουργικά κενά, όπως αυτά προκύπτουν μετά τη διαδικασία της β’ φάσης αποσπάσεων. Ήδη συγκεκριμένες διευθύνσεις και περιφέρειες αρνούνται να δώσουν τα κενά, ακόμα και για να επιλέξουν οι μόνιμοι συνάδελφοι που θα τοποθετηθούν. Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Π.Ε Α’ Αθήνας δεν συμπεριέλαβε καν στην πρόσκληση για δήλωση σχολείων τους συναδέλφους εικαστικούς και θεατρολόγους! Τους ενημέρωσε μόνο τηλεφωνικά και χωρίς ποτέ να ανακοινώσει τον πίνακα με τα λειτουργικά κενά!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει όσα από πέρυσι έχουμε ζήσει, με τα κενά των ειδικοτήτων να εκμηδενίζονται ή και να εξαφανίζονται, μιας και εκ των προτέρων έχουν ήδη υπολογιστεί βάσει των β’ αναθέσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η διεύθυνση Π.Ε Α’ Αθήνας, που αρνείται να ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά, πέρυσι προσέλαβε εξαιρετικά μειωμένο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Το πολύ μικρό ποσοστό αιτημάτων για απόσπαση που ικανοποιήθηκε τελικά για τις κοινές ειδικότητες επιβεβαιώνει ότι και οι μόνιμοι συνάδελφοι θίγονται άμεσα από την παγίωση του καθεστώτος των β’ αναθέσεων στερούμενοι το δικαίωμα υπηρέτησης στα σχολεία ενδιαφέροντός τους, ενώ τα πραγματικά κενά στο δημόσιο σχολείο είναι χιλιάδες.

Με δεδομένο ότι τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ συνεδριάζουν από 28/8 έως 31/8, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να συσπειρωθούμε και να παρέμβουμε όπου μπορούμε, για να μην επιτρέψουμε να κάνουν ανενόχλητοι τα γνωστά τους μαγειρέματα, εξαιτίας των οποίων πολλοί από εμάς δεν θα βρεθούμε απλά μακριά από τον τόπο συμφερόντων μας ή θα κληθούμε να συμπληρώσουμε το διδακτικό μας ωράριο σε τέσσερα ή και πέντε σχολεία, αλλά θα οδηγηθούμε στην ανεργία.

Επειδή θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι απολύτως κοινά για όλες τις ειδικότητες, με κάθε σχέση εργασίας (μόνιμους/αναπληρωτές), στηρίζουμε το αίτημα των μόνιμων συναδέλφων μας να ικανοποιηθούν άμεσα οι αποσπάσεις τους και διεκδικούμε ταυτόχρονα την ανακοίνωση των πραγματικών κενών, που θα εγγυηθούν την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών στο δημόσιο σχολείο.

Τη Δευτέρα 28/8 στις 12:00, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καλεί για τον παραπάνω λόγο σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Την Τρίτη 29/8 στις 9:00, τα σωματεία Π.Ε της Α’ Αθήνας καλούν σε “μπλοκάρισμα της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ γαι τον καθορισμό των λειτουργικών υπεραριθμιών”.

Πέρυσι τέτοια εποχή συμμετείχαμε στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, όπου διαπιστώσαμε ότι βασικό αίτημα των εκπροσώπων των σωματείων ήταν σχεδόν αποκλειστικά η μη μετακίνηση μόνιμων συναδέλφων δασκάλων ΠΕ70, αίτημα το οποίο στηρίζουμε. Δυστυχώς όμως δεν έγινε σχεδόν καμία αναφορά στο εξευτελιστικό καθεστώς των β’ αναθέσεων, που επέβαλλε η ΥΑ Φίλη.

Θεωρούμε τεράστια την συνδικαλιστική και πολιτική ευθύνη ομοσπονδιών, σωματείων και παρατάξεων, που εντέχνως υποβάθμισαν τις β’ αναθέσεις και τις απολύσεις πολλών συναδέλφων ειδικοτήτων στηρίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Όχι μόνο σιώπησαν για τις β’ αναθέσεις και δεν στήριξαν καμία κινητοποίηση μας , αλλά ακόμα και τώρα μας καλούν να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις, χωρίς να ψελλίζουν καν τη λέξη “ανάθεση”! Μας εμπαίζουν δε ξεπερνώντας σε επικοινωνιακά κόλπα ακόμα και το υπουργείο παιδείας, όταν δεν διστάζουν να στρεβλώσουν την πραγματικότητα που εμείς βιώνουμε ως ελαστικά εργαζόμενοι και άνεργοι, παρουσιάζοντας στα “αγωνιστικά” τους καλέσματα τα «επιτεύγματά» τους! Ιδίως σε διευθύνσεις όπως η Α’ Αθήνας, που οι β’ αναθέσεις φέτος έτειναν να ξεπεράσουν τις α’, το σωματείο μας ενημερώνει ότι πέτυχε να “μην αντιμετωπίζονται οι αναγκαίες ώρες των ειδικοτήτων ως τρύπες μαθημάτων κατά το δοκούν της διοίκησης!” (!!!)

Εμείς επιμένουμε να μην κάνουμε διαχωρισμούς ανάμεσα σε ειδικότητες και δασκάλους, ανάμεσα σε μόνιμους και αναπληρωτές. Διεκδικούμε ξεκάθαρα την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών, όλων των ειδικοτήτων με βάση την α’ ανάθεση. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους όχι μόνο το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικητικοί παράγοντες (Περιφέρειες/Διευθύνσεις), αλλά και τα “αγωνιστικά” σωματεία, που με τη στάση τους προσυπογράφουν την ανεργία μας, παίζουν το παιχνίδι του κανιβαλισμού και καταπνίγουν κάθε απόπειρα αυτοοργανωμένης δράσης.

Καλούμε σε συμμετοχή

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων τη Δευτέρα 28/8 στις 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας

Στην κινητοποίηση στην Διεύθυνση Π.Ε Α Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια) την Τρίτη 29/8 στις 9:00

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να ανακοινωθούν όλα τα πραγματικά κενά σε όλες τις περιφέρειες εκπαίδευσης βάσει της α ανάθεσης

Να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για καλυφθούν όλα τα κενά στο δημόσιο σχολείο

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών

στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

σε όσους παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, μιλώντας με μισόλογα και αγωνιστικά τσιτάτα την ίδια ώρα που συναινούν σε ένα σχολείο φτωχότερο, την ίδια ώρα που διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε λιγότερο και περισσότερο αναγκαίους και βάζουν πλάτη στο να εμπεδωθεί η αντιδραστική πολιτική του υπουργείου

* Ενημερωτικά υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται μέσω opsyd.sch.gr από 25 έως και 31/8!!

Αύγουστος 2017

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Π.Ε/Δ.Ε

anapleid@espiv.net

anapleid.espivblogs.net

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *