Αποφάσεις συνέλευσης 2/2

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Π.Ε/Δ.Ε

anapleid@gmail.com

Αποφάσεις συνέλευσης 2/2

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στις 2/2, μετά από συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την δουλειά μας και το μέλλον του δημόσιου σχολείου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις εξής κινητοποιήσεις:

α. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 14.30, για τα εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα που άπτονται του εργασιακού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα

Εξίσωση των δικαιωμάτων μας με αυτά των μόνιμων συνάδελφων μας σε ό, τι αφορά τις αναρρωτικές άδειες, τις άδειες εγκυμοσύνης και ανατροφής και την κανονική άδεια

Προσμέτρηση ενσήμων τις ημέρες της απεργίας

Να μην απαιτούνται ιατρικές γνωματεύσεις σε ετήσια βάση

Χορήγηση γονικής άδειας σε περίπτωση ασθένειας τέκνων

Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον προϋπόθεση, περικοπή ή προσθήκη κριτηρίων στο ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας

Η αγανάκτηση να γίνει επιτέλους οργή και απαίτηση να σταματήσουν τώρα όλες οι κατάφωρες αδικίες και διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Όλοι μαζί να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Καλούμε κάθε άνεργο/αναπληρωτή/ μόνιμο συνάδελφο, τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες, συλλογικότητες και σωματεία βάσης επισφαλώς εργαζόμενων εκτός εκπαίδευσης, να σταθούμε απέναντι τους συλλογικά και αποφασιστικά. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας. Καμία ανάθεση σε άλλους/καμία ανοχή στις διακρίσεις και στην άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους εργαζόμενους. Απαιτούμε από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να εξαγγείλουν απεργία για την ημέρα της κινητοποίησης – Σε περίπτωση μη εξαγγελίας απεργίας, όσα σωματεία αυτοπροσδιορίζονται ως αγωνιστικά δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην κηρύξουν τετράωρη στάση εργασίας 12.00-16.00.

β. Συμμετοχή σε επικείμενη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας, εφόσον αυτή δεν προσλάβει αποκλειστικά κομματικά-παραταξιακά χαρακτηριστικά.

Παλεύουμε για μόνιμους διορισμούς . Απαιτούμε να αποσυρθεί η Υ. Α για τον «νέο» τύπο δημοτικού σχολείου, που ακόμα μία φορά υποβάθμισε το δημόσιο σχολείο στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία. Δεν θα ανεχθούμε να παγιωθεί το απαράδεκτο/αντισυναδελφικό και αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο των β και γ αναθέσεων , που ακυρώνει την ουσία των μαθημάτων μας και απαξιώνει με ισοπεδωτικό τρόπο τα πτυχία μας. Δεν θα γίνουμε το φθηνό και ακόμα πιο αναλώσιμο εργατικό δυναμικό των ΚΔΑΠ. Δεν θα εκχωρήσουμε στους δήμους και στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να καθορίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες. Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών/τα εργασιακά δικαιώματα κάθε εργαζόμενου.

γ. Συνέχιση των παρεμβάσεων αντιπληροφόρησης σε δημόσιους χώρους και θεατρικές σκηνές. Εκθέτουμε την πραγματική εικόνα υποβάθμισης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αίσθηση κανονικότητας που σκοπίμως προωθείται από την πολιτική εξουσία και την αδράνεια των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Συνάδελφοι, χρειάζεται μεγαλύτερη συσπείρωση και μαζικότητα και στις συνελεύσεις που πραγματοποιούμε και στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται σε αυτές. θα είναι πολύ αργά να ξαναθυμηθούμε την συλλογική δράση τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβρη, όταν για άλλη μια φορά θα βλέπουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας να αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της οριστικής ανεργίας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο κόντρα στα συντεχνιακά παιχνίδια που οδηγούν στη διάσπαση και καταστέλλουν κάθε απόπειρα ξεσηκωμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *