Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση εκπαιδευτικών (πρωτοβουλία ΣΑΤΕΑ), Παρασκευή 12/5

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 12/5 πραγματοποιείται ανοιχτή συνέλευση εκπαιδευτικών, στην οποία συμμετέχουμε μετά από σχετικό κάλεσμα του ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Απόφοιτων Τμήματος Ειδικής Αγωγής) προς συλλόγους και συλλογικότητες αναπληρωτών, στο πλαίσιο της διεκδίκησης μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Περάσαμε μια χρονιά κατά την οποία είδαμε τα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα να τσακίζονται πολύ περισσότερο μετά την Υ.Α Φίλη (για τον “νέο-ενιαίο” τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου), η οποία παγίωσε τις β’ αναθέσεις των μαθημάτων μας στους συναδέλφους δασκάλους (ΠΕ70), αφήνοντας πολλούς συναδέλφους μας άνεργους και δείχνοντας και στους υπόλοιπους την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σχολείο. Πιστοί στις μνημονιακές τους δεσμεύσεις και με το νέο μνημόνιο προ των πυλών να χτυπάει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, συνεχίζουν ακάθεκτοι την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική στις πλάτες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Έχουν ήδη υπογράψει τους μηδενικούς διορισμούς μέχρι και το 2019 παρατείνοντας την αδιοριστία και την ανεργία για χιλιάδες αναπληρωτές και άνεργους εκπαιδευτικούς.

Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, που επί τόσα χρόνια ανθεί η φάμπρικα ακριβοπληρωμένων σεμιναρίων και μεταπτυχιακών, το υπουργείο παιδείας με την πρόσφατη τροπολογία, καταργεί το βασικό πτυχίο των τμημάτων ειδικής αγωγής, φτιάχνοντας πίνακες αναπληρωτών βάσει προσοντολογίου, ενισχύοντας την πολυδιάσπαση και το κυνήγι “επιμορφώσεων” για μια θέση στους πίνακες της αδιοριστίας, εντατικοποιώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες εργασίας για τους μόνιμους συναδέλφους.

Με παρόμοιο τρόπο περίπου ένα χρόνο πριν (Υ.Α γαι τον “νεό” τύπο δημοτικού σχολείου), στην ουσία έχουν ήδη καταργήσει και το βασικό πτυχίο των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μέσω της β’ ανάθεσης. Με την περικοπή διδακτικών ωρών για όλους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ελλείψει μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ήδη φέτος χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας, αφού μόνιμοι συνάδελφοι δάσκαλοι υπό την απειλή της μετακίνησης αποδέχτηκαν την β’ ανάθεση καλύπτοντας κενά και θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι απολύτως κοινά για όλους τους αναπληρωτές, αλλά μακροπρόθεσμα και για τους μόνιμους συναδέλφους, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του ΣΑΤΕΑ και συμμετέχουμε στην συνέλευση, ελπίζοντας να προκύψουν ζυμώσεις με καθαρά λόγια και ενωτικά χαρακτηριστικά, κόντρα στην πολυδιάσπαση που τροφοδοτεί το υπουργείο παιδείας, καθώς και οι συντεχνιακές και παραταξιακές λογικές.

Καλούμε όλες και όλους σε συμμετοχή στην συνέλευση την Παρασκεύη12/5 στο ΤΕΑΠΗ αμφιθέατρο

ΜΑΝΧ (Ναυαρίνου 13Α, ισόγειο) στις 17:00

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *